Viisi asiaa, jotka tekevät onnelliseksi juuri nyt

Ah saan kirjoittaa listan! Rakastan listoja!

Minä tulen onnelliseksi ja iloiseksi vähästä. Ja isosta ja suuresta. Oon helppo!

 

  1. Hymyily. Olen nyt vähän ajan sisään tavannut monta ihmistä, jotka aloittavat asiansa hymyilemällä. Se nyt vaan on kaunista. Aivot kuulema luulevat sinun olevan onnellinen, vaikka vain pakottaisit itsesi hymyilemään. En tiedä, kokeile!
  2. Musiikki. Jarkko Martikaisen uusin levy kolahti juuri postilaatikkooni ja, no, se saa minut hymyilemään! Eilen poljin crosstraining-tunniltani hikipäässä ja luukutin uusia biisejä ja hymyilin minkä kerkesin (ks. kohta 1). Ois melkein tehny mieli läppäillä ylävitosia vastaantulijoiden kanssa, mutta suurin osa väisteli jo pelkkää hymyilyäkin niin lahjakkaasti, että annoin olla.
  3. Työpöydälläni on tuoreita hedelmiä, pähkinöitä ja raakasuklaata. Ihan koska itse ne siihen ostin. En ehkä jaksa syödä kaikkia noita nektariineja ennenkuin ne menevät vanhaksi, mutta ryttyinenkin itseni hyvinvoinnin eteen ostettu hedelmä, on itseni hyvinvoinnin eteen ostettu hedelmä.
  4. Teemu. Se on miun mies. Tiesittekö, että kolmentoista vuoden suhteen jälkeenkin voi rakastua toiseen uudestaan? Hang in there babes!
  5. No listat! Ystäväni opetti minulle bullet journal -tekniikan, ja se on kun tehty mulle. Saan listailla ja suunnitella asioita miten paljon tahansa ja silti kaikki pysyy yksissä kansissa.

 

Olen perusluonteeltani ärsyttävän positiivinen ja luulen jopa tietäväni miksi. Ollaas nyt rehellisiä: elämässä on melkein koko ajan jonkinlaista epätasapainotilaa, poikkeusta, ärsytystä tai muuten vaan tapahtuu. Vesivahinko kylppärissä, remontti mökillä, ero, yhteenpalaaminen, työstressi, flunssakierre, loma, mulukku asiakaspalvelija, vettä sataa, tosi hieno keli, joulu, juhannus tai jotain muuta sellaista.

On siis ihan ääretön lista asioita, joihin en pysty itse vaikuttamaan. Siitä on joskus saattanut seurata seuraavanlaisia ajatuksia: en vielä pysty, en juuri nyt pysty, tän kerran on pakko koska, no nyt sit vaan täytyy, ku…

Tästä olosuhteiden uhrin asemasta olen myös päässyt onneksi ulos. Ehkä sinäkin?

No kohta 1. (jee, taas lista!): Ehkä kuitenkin on jotain tehtävissä? Kyseenalaista mielesi muurit, jotka torppaavat ajatuksesi esimerkiksi syödä terveellisesti, koska keittiö on remontissa.

Kohta 2. Jos et pysty vaikuttamaan asiaan, niin sitten et. Älä käytä turhaan energiaasi siihen, mitä et voi muuttaa. On miljoonia asioita, joihin sinä voit siinäkin tilanteessa vaikuttaa. Pakota katseesi siihen mitä voit siinä tilanteessa tehdä.

Tieteellisillä termeillä puhuttaisiin sisäisestä ja ulkoisesta hallintakäsityksestä, mut mie puhun ihan elämästä. Jos tunnistat itsestäsi ajatuksen, että asiat vaan tapahtuvat sinulle, etkä voi niille mitään, pysähdy hetkeksi. Jos toistuvasti olet siinä tilanteessa, että toimit vastoin omaa hyvinvointiasi, rauhoita itsesi miettimään. Ehkä olet imenyt jostain muualta toimintatapoja, ”joita sinun tulisi tehdä”, etkä ole pysähtynyt miettimään tarkemmin omia arvojasi ja sitä, miten juuri sinä haluat elää. ”Ei tullu liikuttua koko kesänä, ku oli niin kurjat ilmat.” Aikamoista jos ilmojen herroilla on näin paljon valtaa omaan hyvinvointiimme.

Tämä on sinun ainutkertainen elämäsi, tee siitä juuri omanlaisesi. Aloita vaikka tekemällä… omista arvoistasi lista!

 

 

Kuvat: Mai Mönkkönen, kuvauspaikka: Fittari

 

 

0 responses on "Viisi asiaa, jotka tekevät onnelliseksi juuri nyt"

Leave a Message

Se vähän erilaisempi personal trainer
 © Ihmeliike 2019