• LOGIN
  • Ostoskori on tyhjä.

Työharjoittelu -kokemuksen kautta viisaammaksi 

Tee Elämästäsi Ainutlaatuinen ja Kaltaisesi

”Pakko mun on soittaa sille Inkerille.”

”Tanja tässä moikka! Oon tällä hetkellä TEAKissa, eli Työllistymistä edistävässä ammatillisessa kuntoutuksessa ja etsin työharjoittelupaikkaa. — Kiinnostaisko sinuu Inkeri ottaa mut työharjoitteluun?”

Olin seurannut Ihmeliikettä somessa ja olin kiinnittänyt huomiota Inkerin tapaan tehdä hyvinvointityötä. Minusta se poikkesi hyvällä tavalla siitä mitä olin aiemmin nähnyt hyvinvointialan yrityksissä. Inkerin ote hyvinvointiin kosketti myös sitä, miten olin tehnyt omaa matkaani hyvinvointiani kohti.

Joko-tai matkani

Olen ollut aina liikunnan suurkuluttaja. Liikkuminen ja hyvinvointi on ollut mulle sitä, että tehdään joko täysillä tai ei ollenkaan. Olen tykännyt kaikesta missä käytetään luovuutta ja kehon liikettä. Kilpaurheilin teini-ikään asti, jonka jälkeen kokemilleni fyysisille kivuille löytyi syy: yliliikkuvat nivelet. Se oli tieto, joka esti tekemästä lajiani täysillä ja samalla lähetti haaveet menestymisestä romukoppaan. Irtauduin urheilupiireistä, irtauduin kehon liikkeestä. Kivut muuttuivat, ja niistä tuli enemmän psyykkisiä.

Muutamia vuosia sitten hyvinvointi palasi elämääni. Oikeastaan siinä vaiheessa, kun tajusin että tilanne ei voi jatkua tällaisena ilman seurauksia. Ilman sitä riskiä, että mun keho tekee kuolemaa nopeammin kuin tahdoin.

Oli syntynyt toive paremmasta elämästä, joka tarvitsi muutoksen. Muutos lopulta kasvoi kattamaankin paljon enemmän kuin vain ruokavalion ja liikkumisen. Elämästäni kuoriutui pois kerroksia… Tarkastelin myös minäkuvaani aivan uudessa valossa ja aloin nähdä koko elämän eri tavalla kuin ennen.

Näistä kokemuksistani ymmärsin, että liike on mulle todella tärkeä asia. Se on minun tapani lujittaa yhteyttä itseeni, omaan kehooni ja mieleeni maadoittavasta vaikutuksesta puhumattakaan.

Tällä hetkellä onnelliseksi minut tekee se, että liike on taas mun elämässä. Ja joko-tai -ajatus menettää merkitystään entistä enemmän. Oon opetellut leikkimään harmailla alueilla.

 

Entistä viisaampi ja vahvempi

Mulla on takana kaksi TEAK-työharkkaa. Tämä noin puolenvuoden pätkä on kertonut mulle itsestäni paljon uusia asioita: sen, että uskallan ja kykenen. Sen, että mitkä ovat mun vahvuuksia ja mitä voisin kehittää. Se on kertonut, että minä pärjään!

Inkerin valmennuksessa havahduin hänen ajatukseensa, että elämässä asioita harjoitellaan. Jos jotain haluaa niin pitää lähteä tekemään jotain haluamaansa asiaa kohti. Jos ei tiedä mitä haluaa, on vain lähdettävä kokeilemaan. Yksi tärkeimmistä oivalluksistani on: mitä tahansa elämässäni teen, tärkeintä on se, että saan harjoitella itseni tuntemista.

Olen ymmärtänyt haaveilun, tavoitteiden, kokeilun ja käytännön merkitykset. On yhtä tärkeää todeta, että tää ei oo mun juttu kuin myös päinvastoin. On tärkeää tuntea itsensä ja tehdä omasta elämästään itsensä kaltainen. Olen oppinut arvostamaan tätä ainutlaatuista matkaani.

Nyt olen entistä viisaampi ja vahvempi jatkaamaan omaa tarinaani koulu- ja työmaailmassa. Tämän kuukauden valmistaudun pääsykokeeseen, jonka jälkeen jatkamme Inkerin kanssa yhteistyötä.

Tsemppiä kaikille hakijoille pääsykokeisiin, uskotaan omiin unelmiimme!

Tanja

25.4.2018

0 responses on "Työharjoittelu -kokemuksen kautta viisaammaksi "

Leave a Message

Se vähän erilaisempi personal trainer
 © Ihmeliike 2020