• LOGIN
  • Ostoskori on tyhjä.

Miten minä treenaan?

Liikunnan suhteen olen sekasyöjä ja sekakäyttäjä, ehkä narkomaani ja intohimorikollinen. Lähtökohtaisesti ajattelen liikkuvani joka päivä, koska varsinkin lapsiperheessä asioita sattuu ja tapahtuu, suunnitelmat muuttuu ja väsymys saattaa viedä voiton. Kun olen asettanut itselleni hölmöhkön tavoitteen treenata viikon jokaisena päivänä, voin hyvillä mielin jättää liikuntahetkeni myös pois. Kevyet viikot tietysti erikseen.

 

Miten sitten liikun? Crossfit aka crosstraining on tällä hetkellä se juttu, iso rakkaus. Ohjatuilla tunneilla käyn 3-5 kertaa viikossa. Tässä lajissa puskee ajoittain kyyneleet hien alta silmiin, kun on vaan niin siistiä. Kun sen oman jutun siihen omaan elämäntilanteeseen on löytänyt, motivaatiotakaan ei aina tarvitse niin haeskella. Ja kyllä, väitän että kaikille on olemassa se oma liikkumisen muoto, jos sitä jaksaa etsiä.

 

Kuvat: Mai Mönkkönen, kuvauspaikka: Fittari

 

Muuten tykkään vaan tehdä, oli se mitä tahansa. Jos siinä samalla saa aktivoitua vielä omia lapsia niin aina parempi. Minun elämässäni liikkuminen tarkoittaa toiminnallisia ulkotreenejä, rappusia, joogaa, pilatesta, kävelyä, Pokemon go:ta, leikkimistä, pyöräilyä, spinningiä, voimaharjoittelua, jalkapalloa tai uimista. Myös asiakkaiden kanssa tulee tietysti liikuttua!

 

Minulla on myös tavoite kokeilla kolmea uutta lajia per vuosi. Liikunnan suhteen ei tarvitse olla yksiavioinen, vaan onneksi ihastua saa ihan kuinka monta kertaa tahansa. Ehkä hieman kaiholla kuitenkin muistelen oman maratonjaksoni kestävyyskuntoa! meilläkin oli aikamme.

 

En ole aina ollut perinteisessä mielessä liikunnallinen. Nykyään liikkumaan lähteminen on kuitenkin helppoa, koska liike toimii lääkkeenä myös dissosiaatiohäiriööni, jota avaan toisessa postauksessa lisää. Se ennenkaikkea on omien arvojeni mukaista elämää, joka tuo minulle hyvän olon ja kilokaupalla terveysvaikutuksia. Inhoan sanoja liikunta ja urheilu kuvaamaan tavallisen ihmisen (vert. kilpaurheilijat) toimintaa, jonka tarkoituksena on saada hyvää mieltä ja oloa. Minulle tämä kaikki on liikettä, joka voi olla ihan kaikkea crossfitista marjanpoimintaan tai maratonharjoittelusta lumiukon tekemiseen.

 

 

Mikä on sinun lajisi?

2 responses on "Miten minä treenaan?"

  1. Tanssi!! Ootkos kokeillut sitä? ?

  2. Suvi: Miun tausta on aika fyysisen teatterin puolella ja tanssi siinä olennaisena osana! Ehkä semmoisista koreografisoidusta muodoista en niin innostu, mutta jos improvisoimaan pääsee niin ah!

Leave a Message

Se vähän erilaisempi personal trainer
 © Ihmeliike 2020