• LOGIN
  • Ostoskori on tyhjä.

Mitä jooga voi antaa sinulle ja perheellesi?

Minun suhteeni joogaan alkoi pakottavasta tilanteesta noin seitsemän vuotta sitten. Rasitusvammani estivät heiluttelemasta kahvakuulaa, mutta toistuvat dissosiaatiokohtaukset huusivat liikuntaa ja kehon liikettä. Sydän levottomana menin kuntokeskuksen Vinyasa-joogatunnille. Menin ja koin jotakin uskonnolliseen herätykseen verrattavaa. Sain sydämen taas auki ja jatkoin paranemistani.

 

Jooga on pitkään ollut minulle lääkettä. Ei ennaltaehkäisevää ja pitkävaikutteista vaan akuutti pistos. Sinänsä hassua, että minut löytää joogatunneilta yleensä eniten silloin, kun voin pahoin tai olen todella väsynyt. Mutta nyt olen tilanteessa, että tämä kaikki alkaa muuttua ja joogasta on tullut isompi osa arkipäivää. Miten tässä näin kävi?

Joogaa lapsen kanssa ja perheenä

Meitä perheliikuntaan syventyneitä yrittäjiä ei kovin montaa Suomessa ole. Anne Slåen perhejoogineen oli minulle alusta asti todellinen löytö! Hyppäsin hirvittävän työruuhkan keskellä kohti tuntematonta ja aloitin Annen Lasten joogaohjaajakoulutuksen (Barnyoga.com).

Minä en ole joogaopettaja, enkä ole elämäni aikana ohjannut yhtäkään ainutta kokonaista joogatuntia, ainoastaan pieniä hetkiä valmennusteni yhteydessä. Minulle jooga on ollut henkireikä oman sairauteni kanssa selviämisessä. Mutta koulutuksen jälkeen –jooga on minulle suunnattoman paljon enemmän.

Kuva Lasten joogaohjaajakoulutuksesta keväältä 2017. Kuva: Anne Slåen

Koulutuksessa olen tajunnut, että omalla kohdallani joogan ydin on yhteys itseni, lasteni ja oman perheeni kanssa. Kyse on siitä, kuinka osata irroittaa ajatuksensa töistä tai mieltä painavista ajatuksista ja olla läsnä itselleen ja lapselleen. Hamuan harvemmin huomista tai piehtaroin eilisessä, kohtaan itseni tässä hetkessä. Tämä kaikki on tapahtunut hyvin erilaisen joogan kautta, tarinoiden ja mielikuvituksen kautta. Lasten joogassa tarinat ja sadut (minun tapauksessani elämyksellinen draama) johdattavat joogan perusfilosofian äärelle sekä meditaation ja hengityksen että asanoiden kautta.

En sano koulutuksen nyt aloittaneena tietäväni joogan ohjaamisesta paljoakaan. Mutta lasten ohjaamisesta tiedän, draaman käyttämisestä tiedän ja liikkeen ohjaamisesta tiedän. Siksi sukellan tähänkin matkaan nöyrin ja innostunein ottein, matka minua ohjatkoon! Palaan tähän aiheeseen vielä koulutuksen kuluessa, pysy siis matkassa, jos aihe kiinnostaa.

 

Mitä jooga yhdessä perheen kanssa on minulle antanut?

  • Yhteistä aikaa
  • Hetken rauhoittua ja kohdata
  • Paikan vailla suorituspaineita
  • Yhteisten arjen työkalujen oppimista (rauhoittuminen, keskittyminen, hengittäminen)
  • Yhteisen seikkailun mielikuvitukseen!
  • Yhteisen tavan liikkua
  • Itseluottamusta ja itsevarmuutta niin lapsille kuin aikuisillekin

 

Tässä koulutusmateriaaleista lainattu lyhyt sydänmeditaatio, jonka voit tehdä lapsen kanssa:

Asetu risti-istuntaan. Aseta kämmenet vastakkain sydämen eteen. Anna silmiesi sulkeutua. Kuvittele, että istut suuren puun juurella. Puun, joka on ollut siinä satoja vuosia. Jos nojaat hieman taaksepäin, voit ehkä tuntea puun rungon.

Ylhäällä puussa on iso maja. Maja on niin suuri, että sinne mahtuvat kaikki, joista sinä pidät. Istuessasi siinä kutsu majaasi kaikki joista tykkäät ja anna heidän kiivetä sinne puunrunkoa pitkin. Majaan voivat tulla äiti, isä, sisaruksesi, isovanhempasi. Aikuiset, jotka ovat sinulle tärkeitä. Ystävät, eläimet ja kaikki joista pidät.

Pyydä heidät kaikki majaasi. Maja ei koskaan täyty, vaan kasvaa sitä isommaksi mitä useampia ihmisiä sinne kutsut.

Avaa silmät, hengitä sisään, ojenna kätesi pään yläpuolelle ja ota maja alas puusta. Siirrä se sinun sydämeesi. Sinun sydämesi toimii ihan kuten tuo maja. Mitä useampia sinne kutsut, sitä suuremmaksi sydämesi kasvaa. Hiero kämmeniä yhteen niin että ne lämpiävät. Laita kädet sydämesi päälle.

 

Suurkiitos Anne Slåen ja Perhejooga, näin sydämellä tehtyä työtä kohtaa harvoin! Namaste!


Olen vilpittömästi sitä mieltä, että koulutus oli yksi monikäyttöisimmistä ja konkreettisimmasta koulutuksista, joihin olen osallistunut (ja käymiäni koulutuksia on p a l j o n !).  Jos siis olet pääkaupunkiseudulta, suosittelen vilpittömän sydämeni pohjasta sinua tutustumaan Annen työhön ja perhejoogaan.

Jos sinua kiinnostaa kouluttautuminen lasten joogan ohjaamiseen, koulutuksia on tulossa marraskuussa 2017 ja helmikuussa 2018. Löydät lisätietoja täältä: http://www.perhejooga.fi/koulutus.html

Sivuilta löydät myös lisätietoa Annen joogatunneista: http://www.perhejooga.fi/


Jos minun matkani perhejoogan parissa kiinnostaa, tässä seuraavat Ihmejoogat:

Ihmejoogat vuonna 2017:

Heinäkuu: 9.7. klo 11.00
Elokuu: 13.8. klo 11.00
Syyskuu: 17.9. klo 11.00
Lokakuu: 22.10. klo 11.00
Marraskuu: 19.11. klo 11.00
Joulukuu: 10.12. klo 11.00

Paikka: Fittari (Hot-sali), teollisuuskatu 1, 80100 Joensuu

 

 

 

0 responses on "Mitä jooga voi antaa sinulle ja perheellesi?"

Leave a Message

Se vähän erilaisempi personal trainer
 © Ihmeliike 2020