Iloitsemisopas pikkujoulukauteen!

Minä olin jossain vaiheessa ensimmäisen lapseni syntymän jälkeen ylipainoinen ja ihan reippaasti olinkin. Onneksi joku asia oli minua elämäni aikana suojellut siltä, että olisin tuntenut siitä jatkuvaa huonoa omaatuntoa. Pidin vaatekokoani samanlaisena asiana kuin kengän kokoa. Minkäs sille ihminen voi. Tai siis lähinnä, miksi sille ihmisen pitäisi voida jotakin.

Elin onnellista aikaa elämässäni nuorena äitinä, täysin vailla ulkonäköpaineita. Äitiporukoissa joissa tuolloin pyörin, laihdutettiin kyllä ja kovasti. Oli viikoittaisia mittauksia, painonvartijoita, epäonnistumisia ja dieettejä toisensa jälkeen sekä pysyvää itsensä kurittamista. Osa näistä upeista naisista laihduttaa edelleen, vaikka aikaa on välissä jo kaksitoista vuotta.

Miksi minä aloin laihduttamaan? Yksi sivaltava lause lähimmäiseltä, ”Kyllä sie oot lihonu!”, muutti elämäni suunnan. Minulla ei ollut syytä laihduttamiselle, en koskaan miettinyt miksi minä sitä tein, tärkeintä oli laihtua.

Onneksi olen kova innostumaan. Kirjasto varmasti tyhjeni lainaamistani laihduttamista käsittelevistä kirjoista. Tajusin kuinka paljon ristiriitaista tietoa on saatavilla ja se sai minut ottamaan haasteen vastaan. Minä kokeilin, minä todellakin kokeilin ja jätin vain niitä tapoja elämääni, jotka tuntuivat hyviltä.

Elän edelleen tuolloin tajuamaani valmennusfilosofiaa todeksi itseni ja asiakkaitteni kautta. Itselleen hyvää oloa tuovia asioita lisätään, mitään ei poisteta. Ei itsensä vähättelyä, mollaamista tai häpeää siitä, kun itsekuri ei riitä. Ei huonommuutta, vertailua tai rankaisemista siitä, kun repsahdetaan. Omannäköistä elämää, jossa ei tarvitse selviytyä tai sinnitellä.

Sain aamulla sähköpostiini viestin otsikolla:

”Näillä vinkeillä selviät kunnialla pikkujoulukaudesta!”

Siis mitä? Mikä niin vaativa ajanjakso on ”pikkujoulukausi”, että siitä pitää ”selvitä” ja kaiken lisäksi vielä ”kunnialla”. Ladattava linkki oli otsikoitu nimikkeellä ”selviytymisopas”. Tämä ja muut naistenlehtien vinkkilistat saavat todellakin elämän tuntumaan selviytymiseltä ja kärsimysnäytelmältä. Meidän maassamme vaeltaa siis joka vuosi suunnaton määrä sotureita, jotka kunniansa menettäneinä aloittavat taas tammikuussa uuden kitukuurin rangaistuksena epäonnistuneesta loppuvuodesta.

Alkuperäisessä selviytymisoppaassa oli mielestäni muutamia puutteita (valitse vain yhdet juhlat, syö lautasmallin mukaisesti, tuo omat eväät, juo vettä..), joten tein teille toisenlaisen vinkkilistan:

Iloitsemisopas pikkujoulukauteen

Taas on se mahtava aika vuodesta, kun juhlia saattaa osua jopa joka viikonlopulle. On tätä odotettukin! Useasti ne sisältävät mukavaa tarinointia, ehkä musisointia, mahtavia herkkuja ja juomia. Vaikka juhlien jälkeen saattaa väsyttää, muista kääntää katseesi siihen miten ihanalta tuntuu jaloissa, jotka ovat tanssimisesta muusina!

Miten siis ottaa kaikki irti pikkujoulukaudesta?
  1. Jos juhlia on monia, mene kaikkiin joihin haluat ja juhli hyvällä omallatunnolla.
  2. Nosta malja kuohuvaa, jos haluat!
  3. Tee arjessasi asioita, jotka tekevät sinulle hyvää. Syö hyvin, liiku, oleile luonnossa, pelaa lasten kanssa. Näin juhlat vain kruunaavat ihanan elämäsi!
  4. Valitse sellaisia ruokia, joista todella pidät. Nautiskele ja keskustele herkuista ystäviesi kanssa!
  5. Vie juhliin tuliaisena lempisalaattisi tai lempparilimppari jaettavaksi. Näin pystyt maksimoimaan hyvän fiiliksen!
  6. Juhlien jälkeisenä aamuna lepää kunnolla ja tee itsellesi mieluisia asioita. Syö jotain sellaista aamupalaksi, josta saat hyvää oloa vaikka väsyttäisikin.
  7. Elämä on just nyt, mene vaikka kaikkiin juhliin halutessasi!

Inkeri

P.S. Ihmeminä -verkkovalmennuksen odotuslista sulkeutuu 22.12. Jos sinua kiinnostaa aloittaa valmennus kanssani tammikuussa 2020, niin tule mukaan odotuslistalle TÄSTÄ.

0 responses on "Iloitsemisopas pikkujoulukauteen!"

Leave a Message

Se vähän erilaisempi personal trainer
 © Ihmeliike 2019